Ingredienser
Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinjuice
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter
Sjokoladesmuler
50 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl hvetemel
1 1/4 ss kakao
1 klype salt
Instruktioner
Begynn med appelsinsorbeten: Kok opp appelsinsaft, gelésukker og glykosesirup. Avkjøl.
Visp eggehvitene og sukkeret stivt, og vend ned marengsen litt av gangen i appelsinrøren. Rør røren glatt. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.
Sett ovnen på 180 °C og lag sjokoladesmulene.
Bland sammen alle ingrediensene og strø ut deigen på en brett med bakepapir. Stekes i ovnen i ca. 12 minutter. Rør om smulene litt av og til. Avkjøl.
Legg smulene i ett glass og lag en kule appelsinsorbet. Strø sjokoladesmuler på toppen og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.