Appelsinsorbet med sjokoladesmuler

Appelsinsorbet med sjokoladesmuler, en riktig god dessert. Denne friske appelsindesserten passer utmerket etter maten.

8 pors.

30 min + 5 timer i fryser

Karakter (0 st)

Ingredienser

Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinjuice
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter

Sjokoladesmuler
50 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl hvetemel
1 1/4 ss kakao
1 klype salt

Instruktioner

Begynn med appelsinsorbeten: Kok opp appelsinsaft, gelésukker og glykosesirup. Avkjøl.

Visp eggehvitene og sukkeret stivt, og vend ned marengsen litt av gangen i appelsinrøren. Rør røren glatt. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Sett ovnen på 180 °C og lag sjokoladesmulene.

Bland sammen alle ingrediensene og strø ut deigen på en brett med bakepapir. Stekes i ovnen i ca. 12 minutter. Rør om smulene litt av og til. Avkjøl.

Legg smulene i ett glass og lag en kule appelsinsorbet. Strø sjokoladesmuler på toppen og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.