Appelsinsorbet med sjokoladesmuler - Oppskrifter

Appelsinsorbet med sjokoladesmuler

8 pors. 30 min + 5 timer i fryser
Appelsinsorbet med sjokoladesmuler, en riktig god dessert. Denne friske appelsindesserten passer utmerket etter maten.
Appelsinsorbet med sjokoladesmuler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Appelsinsorbet

    • 5 dl friskpresset appelsinjuice
    • 3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
    • 2 eggehviter

    Sjokoladesmuler

    • 50 g smør, romtemperert
    • 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 dl hvetemel
    • 1 1/4 ss kakao
    • 1 klype salt

    Begynn med appelsinsorbeten: Kok opp appelsinsaft, gelésukker og glykosesirup. Avkjøl.

    Visp eggehvitene og sukkeret stivt, og vend ned marengsen litt av gangen i appelsinrøren. Rør røren glatt. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

    Sett ovnen på 180 °C og lag sjokoladesmulene.

    Bland sammen alle ingrediensene og strø ut deigen på en brett med bakepapir. Stekes i ovnen i ca. 12 minutter. Rør om smulene litt av og til. Avkjøl.

    Legg smulene i ett glass og lag en kule appelsinsorbet. Strø sjokoladesmuler på toppen og server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;