Ingredienser
Mørdeig
3 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Sukker
1 egg
Fyll
100 g mandler
50 g smør eller margarin
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
Pynt
200 g aprikospuré på glass (barnemat)
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til mørdeigen på bakebordet. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time.
Kjevl deigen ut på bakepapir til en kake på 25x25 cm. Ha papiret over i en langpanne. Mal mandlene. Smelt smør/margarin. Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandler og smør/margarin.
Fordel fyllet oppå mørdeigen. Stek i ovnen på midterste rille ved 175°C i ca. 20 minutter.
Fordel aprikospurén over kaken. Skjær i 25 ruter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!