Ingredienser
400–600 g grønn asparges
200 g parmaskinke eller annen lufttørket skinke
1 dl pinjekjerner
2 ss olje
2 salatløker i tynne skiver
Fingersalt, grovmalt svart pepper
Dressing
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss balsamicoeddik
1 ss olivenolje
Instruktioner
Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen, og sett den til side. Kutt av den nederste harde enden av aspargesen. La aspargesen småkoke 2–5 minutter i lettsaltet vann (2 ts salt per liter vann) til den er myk. Skyll dem i kaldt vann. Del skinken i like mange biter som du har asparges, og vikle skinken rundt aspargesen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Varm så oljen i stekepannen, og stek aspargesen. Legg dem på tallerkener. Strø over salatløk, pinjekjerner, salt og pepper. Spre så dressing over, og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.
Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.
Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.