Ingredienser
Deig 1
1 1/2 dl vann
25 g aktiv hvetesurdeig
150 g hvetemel
Oppskrift på surdeig finner du her
Instruktioner
Varm vannet til 20 °C, og hell det i en bolle. Tilsett surdeigen, og visp til den er blandet med vannet. Arbeid inn melet. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve i 4–6 timer, eller i kjøleskapet natten over.
Deig 2
5 g gjær
1 1/2 dl vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
360 g hvetemel
1 1/2 ts salt
Hell vannet i en bolle. Smuldre gjæren i vannet, og rør til den er oppløst. Tilsett sirup, deig 1 og hvetemel, og bearbeid deigen godt i 15 minutter. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, skal den kjøres på lav hastighet. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig, høy hastighet, i 5 minutter. Ta opp deigen, legg den i en oljet plastboks med lokk, og la den heve i 2 1/2 time. Legg deigen på bakebordet, og del den i to-tre deler. La deigen hvile under klede i 15 minutter. Form deigen til bagetter. Deigen er svært løs, så bare dra den ut til lengder som legges på et godt melet bakeklede, side ved side. Trekk opp kledet mellom bagettene så de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett ovnen på 250 °C, og sett inn en stekeplate. Trekk bakepapir med bagettene inn i ovnen. Hell inn en halv desiliter kaldt vann i ovnen. Lukk ovnsdøren fort. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200 °C. Etter ytterligere 10 minutter åpner du ovnsdøren for å lufte. Gjentas etter ytterligere 10 minutter. Stekes totalt 30 minutter. Avkjøl på rist.
Bagettene kan smakssettes med 1–2 revne hvitløksfedd.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.