Bakte halve epler med havrecrunch

6 porsjoner

PT55M

50 minutter

Karakter (42 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 store epler
30 g smør
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts kanel

Havrecrunch
80 g smør
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts kanel
1 dl havregryn
1 ss hvetemel
1 klype salt

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernene og kjernehuset. Lag smale snitt på langs i eplehalvdelene. Smør en ildfast form, og legg i eplene.

Smelt smøret i en gryte, og ha i muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland røren, og pensle den på eplene.

Dekk formen med folie, og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Imens lager du havrecrunchen. Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene. Rør om.

Ta eplene ut av ovnen, og fjern folien. Fordel havrechrunchen over eplene, og sett formen inn øverst i ovnen. Stekes ca. 10 minutter.

Server med vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.