Bakte halve epler med havrecrunch

6 porsjoner

50 minutter

Karakter (0 st)

Ingredienser

3 store epler
30 g smør
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts kanel

Havrecrunch
80 g smør
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts kanel
1 dl havregryn
1 ss hvetemel
1 klype salt

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernene og kjernehuset. Lag smale snitt på langs i eplehalvdelene. Smør en ildfast form, og legg i eplene.

Smelt smøret i en gryte, og ha i muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland røren, og pensle den på eplene.

Dekk formen med folie, og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Imens lager du havrecrunchen. Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene. Rør om.

Ta eplene ut av ovnen, og fjern folien. Fordel havrechrunchen over eplene, og sett formen inn øverst i ovnen. Stekes ca. 10 minutter.

Server med vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.