Ingredienser
Bunnen
100 g romtemperert smør eller margarin
3/4 dl Dansukker Brun Farin
2 dl hvetemel
2 krm salt
3/4 dl hakkede nøtter, valgfri sort
Fyll
2 bananer
1 boks søt kondensert melk
Pynt 
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
100 g myke fløtekarameller i små biter
Instruktioner
Begynn med karamellsausen (Dulche de leche). Ta etiketten av boksen og legg den i en stor kjele med mye vann og kok i 3 timer. Pass på at boksen er dekket med vann hele tiden ellers kan den eksplodere. Dette kan gjøres dagen i før. (I visse velassorterte butikker finns det ferdig Dulche de leche å få kjøpt. Eller du kan bruke Ha-På pålegg).
Ha smør/margarin og brun farin i en bolle og pisk det luftig med elvisp. Arbeid deretter inn de øvrige ingrediensene. Trykk ut deigen i en smurt form, gjerne firkantet ca. 20 x 20 cm, med avtagbar kant. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl den helt.
Bre karamellsausen utover bunnen. Skrell og skjær bananene i skiver og legg dem oppå karamellsausen.
Stivpisk kremfløte, melis og vaniljesukker. Bre kremen over bananskivene. Strø på karamellbitene rett før servering, ellers vil de gå i oppløsning av kremen. Skjær kaken i ruter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
 
			Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
 
			Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
 
			Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
 
			Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
 
			Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
 
			Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!
