Basisoppskrift på is

4 porsjoner
Basisoppskrift på is
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

4 eggeplommer
1/2–1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
2 ss vaniljesukker eller
1–2 ts malt kanel eller
2 ss kakao eller finhakkede mandler/nøtter og små marshmallows eller
2–3 dl mosede bær eller syltetøy eller
2 dl finhakket sjokolade eller
2–3 ss likør eller
2 ss punsj + 1/2 dl hakkede mandler eller nøtter + 1/2 dl hakket sjokolade eller
1 ss pulverkaffe og 2–3 ss rom eller konjakk


Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett ønsket smakstilsetning. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker