Basisoppskrift på is

4 porsjoner
Basisoppskrift på is
Stemmer: (1 stemmer)

Ingredienser

  • 4 eggeplommer
  • 1/2–1 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl melk
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning

  • 1 ts vaniljesukker eller
  • 1–2 ts malt kanel eller
  • 2 ss kakao eller finhakkede mandler/nøtter og små marshmallows eller
  • 2–3 dl mosede bær eller syltetøy eller
  • 2 dl finhakket sjokolade eller
  • 2–3 ss likør eller
  • 2 ss punsj + 1/2 dl hakkede mandler eller nøtter + 1/2 dl hakket sjokolade eller
  • 1 ss pulverkaffe og 2–3 ss rom eller konjakk

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett ønsket smakstilsetning. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker