Belgiske vafler

ca. 8 stk. ca. 1 time
Belgiske vafler er firkantede i formen og litt høyere enn vanlige vafler. De er fortreffelige både som dessert og søtt følge til søndagsbrunsjen. Server dem gjerne med en av curd-variantene våre.
Belgiske vafler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 12 g (1/4 pk.) fersk gjær
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 1/2 ts salt
  • 6 3/4 dl hvetemel
  • 2 dl Dansukker Perlesukker
  • smeltet smør til steking

Valgfri smakstilsetning

  • 1 pk. (1/2 g) safran + 1 ts Dansukker Sukker (knuses sammen)
  • 4 ts malt kanel
  • 4 ts malt kardemomme

Smelt smøret og tilsett melk og vann. Varm opp til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett væske slik at gjæren løses opp.

Skill eggeplommene fra eggehvitene, hell eggeplommene i væsken sammen med salt og hvetemel, og rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Visp eggehvitene til myke topper i en ren og tørr bolle. Vend dem forsiktig inn i vaffelrøren og la hvile i ca. 20 minutter.

Vend inn perlesukkeret rett før steking. Pensle det varme vaffeljernet med smeltet smør og stek vaflene (ca. 4 minutter).

Server med fløte og curd eller syltetøy.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker