Bjørnebæris

Fyll opp fryseren med bjørnebæris på pinne! Hjemmelaget bjørnebæris passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Dekor med smeltet sjokolade for å gjøre ispinnene ekstra fine.

6–8 stk.

PT25M

30 minutter + 5 timer

Karakter (37 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

400 g bjørnebær
1 dl Dansukker Sukker
4 eggeplommer
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Pynt
100 g hvit eller mørk sjokolade

Instruktioner

Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.

Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den tilbake i fryseren.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!