Bjørnebæris

Fyll opp fryseren med bjørnebæris på pinne! Hjemmelaget bjørnebæris passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Dekor med smeltet sjokolade for å gjøre ispinnene ekstra fine.

6–8 stk.

30 minutter + 5 timer

Karakter (6 stk)

Ingredienser

400 g bjørnebær
1 dl Dansukker Sukker
4 eggeplommer
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Pynt
100 g hvit eller mørk sjokolade

Instruktioner

Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.

Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den tilbake i fryseren.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.