Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche

6 personer

Karakter (0 st)

Ingredienser

Paiskall
2 1/2 dl hvetemel
75 g smør eller margarin
1 eggeplomme
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Fyll
2 eggehviter
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l bjørnebær (kan byttes ut med andre bær eller frukter)

Saus
1 boks crème fraîche
3 ss Dansukker Melis
revet skall og saften fra 1 sitron

Instruktioner

Bland alle ingrediensene til deigen. Kle en paiform, ca. 22 cm i diameter, med deigen og stikk hull i bunnen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 °C.

Forhåndsstek paiskallet i 15 minutter.

Pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker og pisk i noen minutter til. Vend mandlene og bærene forsiktig ned i røren. Hell røren i paiskallet og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Marengsen skal få farge.

Pisk crème fraîche og melis. Tilsett sitronskall og sitronsaft. Server paien lunken med sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.