Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche

6 personer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Paiskall
2 1/2 dl hvetemel
75 g smør eller margarin
1 eggeplomme
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Fyll
2 eggehviter
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l bjørnebær (kan byttes ut med andre bær eller frukter)

Saus
1 boks crème fraîche
3 ss Dansukker Melis
revet skall og saften fra 1 sitron

Instruktioner

Bland alle ingrediensene til deigen. Kle en paiform, ca. 22 cm i diameter, med deigen og stikk hull i bunnen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 °C.

Forhåndsstek paiskallet i 15 minutter.

Pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker og pisk i noen minutter til. Vend mandlene og bærene forsiktig ned i røren. Hell røren i paiskallet og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Marengsen skal få farge.

Pisk crème fraîche og melis. Tilsett sitronskall og sitronsaft. Server paien lunken med sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.