Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche

6 personer
Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Paiskall
2 1/2 dl hvetemel
75 g smør eller margarin
1 eggeplomme
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Fyll
2 eggehviter
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l bjørnebær (kan byttes ut med andre bær eller frukter)

Saus
1 boks crème fraîche
3 ss Dansukker Melis
revet skall og saften fra 1 sitron

Bland alle ingrediensene til deigen. Kle en paiform, ca. 22 cm i diameter, med deigen og stikk hull i bunnen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 °C.

Forhåndsstek paiskallet i 15 minutter.

Pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker og pisk i noen minutter til. Vend mandlene og bærene forsiktig ned i røren. Hell røren i paiskallet og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Marengsen skal få farge.

Pisk crème fraîche og melis. Tilsett sitronskall og sitronsaft. Server paien lunken med sausen til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker