Ingredienser
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 dl maisstivelse
25 g romtemperert smør
Hvetedeig
50 g gjær
5 dl romtemperert melk
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
200 g romtemperert smør
13–15 dl hvetemel
1/2 ts salt
Mandelmassefyll
100 g mandelmasse
80 g romtemperert smør
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
300 g blåbær
Pensling
vispet egg
Instruktioner
Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
Gjør klar hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.
Lag fyllet. Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene unntatt blåbær i en mikser. Vend inn blåbærene.
Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover. Brett deigen på midten og skjær den i strimler. Snurr sammen til ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.
Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr. Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker
Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter
Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker
Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.