Ingredienser
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 dl maisstivelse
25 g romtemperert smør
Hvetedeig
50 g gjær
5 dl romtemperert melk
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
200 g romtemperert smør
13–15 dl hvetemel
1/2 ts salt
Mandelmassefyll
100 g mandelmasse
80 g romtemperert smør
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
300 g blåbær
Pensling
vispet egg
Instruktioner
Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
Gjør klar hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.
Lag fyllet. Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene unntatt blåbær i en mikser. Vend inn blåbærene.
Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover. Brett deigen på midten og skjær den i strimler. Snurr sammen til ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.
Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr. Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?