Blåbærkake

ca. 35 stykker
Blåbærkake
Stemmer: (29stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 9 dl hvetemel
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ts bakepulver
    • 300 g smør eller margarin, romtemperert
    • 3 egg
    • 250 g blåbær

    Smulelokk

    • 150 g smeltet smør eller margarin
    • 4 1/2 dl havregryn
    • 3 dl Dansukker Demerarasukker

    Pynt

    • Dansukker Melis

    Bland de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett smør/margarin, og arbeid sammen til en smuldredeig. Rør i eggene. Trykk deigen ut i en smurt langpanne, ca. 20 x 30 cm. Legg på blåbærene. Bland smeltet smør/margarin med havregryn og sukker, og strø dette over blåbærene. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl. Del i ruter, og sikt over litt melis.

    Blåbærene kan byttes ut med andre bær eller frukter, for eksempel kirsebær eller plommer.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker