Blondies med stikkelsbærmarmelade

Sommerlig "kladdkake" med hvit sjokolade og en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bak dine egne "blondies" i langpanne med stikkelsbærmarmelade, og topp den med bringebær og perlesukker.

ca. 30 stykker

PT55M

ca. 1 time + tilberedning av marmeladen

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Stikkelsbærmarmelade
250 g stikkelsbær
250 g Dansukker Syltesukker

Blondie
150 g smør
150 g hvit sjokolade
3 egg
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss sitronsaft
2 dl hvetemel

Fyll
ca. 3 ss stikkelsbærmarmelade
75 g bringebær

Pynt
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Lag marmeladen dagen før. Skyll og rens stikkelsbærene, og kok dem i ca. 3 minutter. Bland inn syltesukkeret, og kok i ytterligere 10 minutter.

Skum godt og hell over på et varmt, rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør, og tilsett den hvite sjokoladen. Rør glatt, og avkjøl.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sitronsaft og smørblandingen, og rør til en jevn røre. Vend inn hvetemelet, og rør forsiktig til en jevn røre.

Smør en bakeform på ca. 24 x 30 cm, og hell i røren. Fordel stikkelsbærmarmeladen forsiktig utover i klatter, og strø over bringebærene. Disse vil synke under steking. Strø på perlesukker,
og stek midt i ovnen i 18–20 minutter.

Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet over natten. Skjær i biter, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.