Blondies med stikkelsbærmarmelade - Oppskrifter

Blondies med stikkelsbærmarmelade

ca. 30 stykker ca. 1 time + tilberedning av marmeladen
Sommerlig "kladdkake" med hvit sjokolade og en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bak dine egne "blondies" i langpanne med stikkelsbærmarmelade, og topp den med bringebær og perlesukker.
Blondies med stikkelsbærmarmelade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Stikkelsbærmarmelade

    • 250 g stikkelsbær
    • 250 g Dansukker Syltesukker

    Blondie

    • 150 g smør
    • 150 g hvit sjokolade
    • 3 egg
    • 2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 ss sitronsaft
    • 2 dl hvetemel

    Fyll

    • ca. 3 ss stikkelsbærmarmelade
    • 75 g bringebær

    Pynt

    • Dansukker Perlesukker

    Lag marmeladen dagen før. Skyll og rens stikkelsbærene, og kok dem i ca. 3 minutter. Bland inn syltesukkeret, og kok i ytterligere 10 minutter.

    Skum godt og hell over på et varmt, rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

    Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør, og tilsett den hvite sjokoladen. Rør glatt, og avkjøl.

    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sitronsaft og smørblandingen, og rør til en jevn røre. Vend inn hvetemelet, og rør forsiktig til en jevn røre.

    Smør en bakeform på ca. 24 x 30 cm, og hell i røren. Fordel stikkelsbærmarmeladen forsiktig utover i klatter, og strø over bringebærene. Disse vil synke under steking. Strø på perlesukker,
    og stek midt i ovnen i 18–20 minutter.

    Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet over natten. Skjær i biter, og server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;