Ingredienser
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
250 g romtemperert smør
3 ss dl iskaldt vann
Fyll
200 g blåbær
1 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Saft og skall av en halv ubehandlet sitron
Pensling
1 egg
1 dl Dansukker Demerarasukker
Instruktioner
Bland mel, sukker og salt i en bolle.
Del smøret i små kuber, og legg dem i melet. Arbeid sammen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin til det begynner å samle seg.
Tilsett det kalde vannet, litt om gangen, og rør raskt sammen.
Del deigen i to deler, og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i 1 time.
Kok imens blåbærene sammen med sukker og smakstilsetningene i ca. 5 minutter.
Mos med en stavmikser. Avkjøl.
Sett ovnen på 200 °C.
Ta deigen ut av kjøleskapet, og kna den smidig.
Kjevle tynt ut de to deigdelene på melstrødd bord til to like store leiver.
Stryk et tynt lag av blåbærmosen på den ene leiven.
Skjær smale remser av den andre leiven, og legg i et kryssmønster over blåbærfyllet.
Skjær i rektangulære biter, eller stikk ut små rundinger ca. 3 cm i diameter, og legg dem på et brett med bakepapir.
Pensle kakene med egg, og strø over demerarasukker.
Stekes i ovnen i 10–14 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.