Ingredienser
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
250 g romtemperert smør
3 ss dl iskaldt vann
Fyll
200 g blåbær
1 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Saft og skall av en halv ubehandlet sitron
Pensling
1 egg
1 dl Dansukker Demerarasukker
Instruktioner
Bland mel, sukker og salt i en bolle.
Del smøret i små kuber, og legg dem i melet. Arbeid sammen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin til det begynner å samle seg.
Tilsett det kalde vannet, litt om gangen, og rør raskt sammen.
Del deigen i to deler, og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i 1 time.
Kok imens blåbærene sammen med sukker og smakstilsetningene i ca. 5 minutter.
Mos med en stavmikser. Avkjøl.
Sett ovnen på 200 °C.
Ta deigen ut av kjøleskapet, og kna den smidig.
Kjevle tynt ut de to deigdelene på melstrødd bord til to like store leiver.
Stryk et tynt lag av blåbærmosen på den ene leiven.
Skjær smale remser av den andre leiven, og legg i et kryssmønster over blåbærfyllet.
Skjær i rektangulære biter, eller stikk ut små rundinger ca. 3 cm i diameter, og legg dem på et brett med bakepapir.
Pensle kakene med egg, og strø over demerarasukker.
Stekes i ovnen i 10–14 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting
Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.