Ingredienser
Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)
3 dl jordbær
3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
3 dl Dansukker Demerarasukker
Sangria
Jordbær, bringebær, blåbær
5 ss shrub
1 sitron
1 lime
1 bunt mynte
750 cl musserende vin (gjerne alkoholfri)
50 cl vann med kullsyre
Dansukker Demerarasukker
Instruktioner
Shrub
Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.
Sangria
Skyll og del bær og frukt i små biter, og ha dem i en mugge sammen med shruben. Legg i noen kvister mynte, og hell over den musserende vinen og kullsyrevannet. Strø til slutt over litt sukker, og rør rundt.
Tips!
Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Bak med sommerens bær
Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Himmelske søte bringebær
De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?