Boblesangria med shrub

1 mugge sangria 30 minutter
Boblesangria med shrub
(0)

    Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)

    • 3 dl jordbær
    • 3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
    • 3 dl Dansukker Demerarasukker

    Sangria

    • Jordbær, bringebær, blåbær
    • 5 ss shrub
    • 1 sitron
    • 1 lime
    • 1 bunt mynte
    • 750 cl musserende vin (gjerne alkoholfri)
    • 50 cl vann med kullsyre
    • Dansukker Demerarasukker

    Shrub
    Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
    Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
    Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.

    Sangria
    Skyll og del bær og frukt i små biter, og ha dem i en mugge sammen med shruben. Legg i noen kvister mynte, og hell over den musserende vinen og kullsyrevannet. Strø til slutt over litt sukker, og rør rundt.


    Tips!

    Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.