Bollebrød med svensk perlesukker

Smakfull og sommerlig bollebrød fylt med blåbærfyll og toppet med svensk perlesukker!
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Denne oppskriften passer til en ca. 14 x 28 cm stor brødform.

Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage deigen.

Bolledeig:
•    100 g smør
•    1,5 dl melk
•    1,5 dl vann
•    50 g gjær
•    1 dl sukker fra Dansukker
•    1 ts kardemomme
•    cirka 1 liter hvetemel

Fyll:
•    150 g cottage cheese
•    100 g blåbær
•    finrevet skall fra 1/2 sitron
•    saften fra 1/2 sitron
•    2 ts vaniljesukker

Topping:
•    1 sammenvispet egg til pensling
•    Svensk perlesukker fra Dansukker

Instruktioner

Begynn med å lage deigen:
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme. Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen. Sett deigen til heving og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Det beste er om du kan bruke norske blåbær rett fra skogen, men det går også veldig fint an å bruke blåbærposene du finner i frysedisken på matbutikken og la den tine litt før du begynner å bake.

Bland sammen cottage cheese, blåbær, sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker. Kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak på fyllet for å sjekke om det er søtt nok. Om du vil kan du også ha i en håndfull hele blåbær i fyllet.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør fyllet jevnt utover med en slikkepott eller lignende. Del i 6 striper nedover fra en langside til den andre og deretter over på midten av deigen (som på bildet). Da får du 12 stk deler.

Stable deretter 3 og 3 deler oppå hverandre slik at du får 4 stabler tilsammen. Del deretter disse i to på midten. Plasser deretter stablene stående bortover i en brødform med bakepapir.

La bollebrødet heve i 30 minutter på kjøkkenbenken før steking.

Pensle bollebrødet med sammenvispet egg og strø over det svenske perlesukkeret.

Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Ta gjerne et bakepapir over når den har stekt litt slik at den ikke blir for mørk på toppen før den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Bollebrødet kan fint fryses. Tine på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?