Ingredienser
Denne oppskriften passer til en ca. 14 x 28 cm stor brødform.
Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage deigen.
Bolledeig:
• 100 g smør
• 1,5 dl melk
• 1,5 dl vann
• 50 g gjær
• 1 dl sukker fra Dansukker
• 1 ts kardemomme
• cirka 1 liter hvetemel
Fyll:
• 150 g cottage cheese
• 100 g blåbær
• finrevet skall fra 1/2 sitron
• saften fra 1/2 sitron
• 2 ts vaniljesukker
Topping:
• 1 sammenvispet egg til pensling
• Svensk perlesukker fra Dansukker
Instruktioner
Begynn med å lage deigen:
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme. Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen. Sett deigen til heving og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.
Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Det beste er om du kan bruke norske blåbær rett fra skogen, men det går også veldig fint an å bruke blåbærposene du finner i frysedisken på matbutikken og la den tine litt før du begynner å bake.
Bland sammen cottage cheese, blåbær, sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker. Kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak på fyllet for å sjekke om det er søtt nok. Om du vil kan du også ha i en håndfull hele blåbær i fyllet.
Kjevle ut deigen til et rektangel og smør fyllet jevnt utover med en slikkepott eller lignende. Del i 6 striper nedover fra en langside til den andre og deretter over på midten av deigen (som på bildet). Da får du 12 stk deler.
Stable deretter 3 og 3 deler oppå hverandre slik at du får 4 stabler tilsammen. Del deretter disse i to på midten. Plasser deretter stablene stående bortover i en brødform med bakepapir.
La bollebrødet heve i 30 minutter på kjøkkenbenken før steking.
Pensle bollebrødet med sammenvispet egg og strø over det svenske perlesukkeret.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Ta gjerne et bakepapir over når den har stekt litt slik at den ikke blir for mørk på toppen før den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Bollebrødet kan fint fryses. Tine på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker
Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter
Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker
Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.