Bountysjokoladekake med karamell

Bountysjokoladekake med all som er godt: sjokoladebunn, karamellfyll og et kremet kokoslag med sjokoladetrekk. Denne bountysjokoladekaken med karamell kommer til å bli en favoritt blant julegodteriet.

Cirka 40 kakestykker

Cirka 1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sjokoladebunn
150 g smør
3 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
2 dl hvetemel
3/4 dl kakao
1 klype salt

Karamellfyll
90 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup

Kokoslag
200 g kokosflak
1/2 dl kokosfløte
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Sjokoladetrekk
200 g mørk sjokolade
kokosflak

Instruktioner

Sett ovnen på 180 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett brun farin, og rør om. Rør inn ett egg om gangen, og sikt inn hvetemel og kakao. Tilsett en klype salt, og rør til en jevn blanding.

Hell sjokoladerøren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Hvis du vil ha firkantede biter, kan du bruke en avlang form på 18 x 25 cm. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Lag karamellfyllet. Bland alle ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kasserolle. Kok i ca. 25 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C, eller ta en kuleprøve for å sjekke at karamellen er passelig fast.

Legg et bakepapir i bunnen av formen. Plasser så sjokoladebunnen tilbake i formen og hell over karamellrøren. La stivne i kjøleskap mens du gjør klart kokosfyllet.

Bland kokosflak, kokosfløte og lys sirup i en bolle. Stryk kokosfyllet over karamellen, og sett i kjøleskap.

Smelt sjokoladen over vannbad, og stryk den over kaken. Strø over kokos og sett kaken i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?