Bountysjokoladekake med karamell

Bountysjokoladekake med karamell

Cirka 40 kakestykker Cirka 1,5 time
Bountysjokoladekake med all som er godt: sjokoladebunn, karamellfyll og et kremet kokoslag med sjokoladetrekk. Denne bountysjokoladekaken med karamell kommer til å bli en favoritt blant julegodteriet.
Bountysjokoladekake med karamell
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sjokoladebunn

    • 150 g smør
    • 3 dl Dansukker Brun Farin
    • 3 egg
    • 2 dl hvetemel
    • 3/4 dl kakao
    • 1 klype salt

    Karamellfyll

    • 90 g smør
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup

    Kokoslag

    • 200 g kokosflak
    • 1/2 dl kokosfløte
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

    Sjokoladetrekk

    • 200 g mørk sjokolade
    • kokosflak

    Sett ovnen på 180 °C.

    Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett brun farin, og rør om. Rør inn ett egg om gangen, og sikt inn hvetemel og kakao. Tilsett en klype salt, og rør til en jevn blanding.

    Hell sjokoladerøren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Hvis du vil ha firkantede biter, kan du bruke en avlang form på 18 x 25 cm. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

    Lag karamellfyllet. Bland alle ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kasserolle. Kok i ca. 25 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C, eller ta en kuleprøve for å sjekke at karamellen er passelig fast.

    Legg et bakepapir i bunnen av formen. Plasser så sjokoladebunnen tilbake i formen og hell over karamellrøren. La stivne i kjøleskap mens du gjør klart kokosfyllet.

    Bland kokosflak, kokosfløte og lys sirup i en bolle. Stryk kokosfyllet over karamellen, og sett i kjøleskap.

    Smelt sjokoladen over vannbad, og stryk den over kaken. Strø over kokos og sett kaken i kjøleskapet.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;