Bowlingkulekake - Oppskrifter

Bowlingkulekake

Bowlingkulekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl potetmel
1 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Vaniljekrem
1 egg
2 dl melk
1 ss potetmel
1/2 dl kremfløte
3/4 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fyll
4 gelatinark
vaniljekremen
3 dl kremfløte

Pynt
300 g marsipan
2 dl Dansukker Melis
rød konditorfarge

Smør og strø en rund form, ca. 26 cm i diameter.

Visp egg og sukker lett og luftig. Bland de øvrige ingrediensene og vend ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den. Del kaken i tre bunner.

Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland sammen ingrediensene til vaniljekremen i en kasserolle og la småkoke under omrøring til kremen tykner. Ta gelatinarkene opp av vannet og rør dem ned i den varme kremen. Sett det til siden for å avkjøles. Visp fløten stiv og vend den ned i vaniljekremen når denne er avkjølt.

Fordel en tredjedel av kremen på den ene bunnen, mer midt på enn på kantene. Legg den andre bunnen oppå, og fordel vaniljekrem på denne også. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av vaniljekrem på denne og på sidene av kaken. Se til at mesteparten av kremen legges midt på kaken slik at den blir rund på midten.

Arbeid inn melisen i marsipanen. Farg den rød. Kjevle marsipanen ut tynt mellom to ark bakepapir. Dekk kaken med marsipanen. Trykk til på sidene og skjær bort overflødig marsipan.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;