Bringebær-ispinner

Søte små iskremer med vaniljeis og bringebærsaft som slenger sammen i en fei. Dette blir en stor favoritt i sommer.

10-12 stk.

1 time + 3-4 timer i fryseren

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bringebærsaft
3 dl vann
500 g bringebær
3 dl Dansukker Sukker
1 ss saft fra sitron

Vaniljeis
1 egg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 teskje vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløte

Instruktioner

Start med bringebærsaften. Kok opp vann og tilsett bringebærene. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Mos bærene mot sidene av kjelen. Sil og hell over i en ren kjele. Tilsett sukker og sitron. Kok i noen minutter til sukkeret smelter.

Hell over i en varm, godt rengjort flaske og sett i kjøleskapet.

Lag iskremen. Visp eggeplomme, sirup og vaniljesukker i en bolle og eggehviten i en annen bolle til et fast skum.

Pisk fløten til krem i en tredje bolle og vend den inn i røren sammen med eggeplommen og sukkeret. Tilsett eggehviteskummet til slutt og bland forsiktig. 

Fordel iskremdeigen i 10-12 små engangsbeholdere av plast eller silikonformer. Antallet avhenger av hvor store beholderne er. Stapp en ispinne ned i midten av hver beholder. Sett dem i fryseren i 1 time.

Bland saften i henhold til oppskriften; 1 dl konsentrat og 1 dl vann, og hell litt saft i bunnen av 10-12 store engangsplastbeholdere eller silikonformer. Bland så mye saft som trengs. Sett i fryseren i 15 minutter. 

Ta iskremen ut av fryseren og dytt den ut av beholderne, og skjær plastbeholderne til om nødvendig. Stikk ispinnen inn i midten av beholderen med juice i. Sett iskremen i fryseren i ca. 20 minutter, slik at den stivner i saften. 

Ta ut beholderne/formene og hell på bringebærsaften slik at den dekker iskremen. Sett iskremen i fryseren i minst 2 timer. Ta bringebærskivene ut av fryseren og fjern beholderne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.