Bringebær-ispinner

Søte små iskremer med vaniljeis og bringebærsaft som slenger sammen i en fei. Dette blir en stor favoritt i sommer.

10-12 stk.

1 time + 3-4 timer i fryseren

Karakter (9 stk)

Ingredienser

Bringebærsaft
3 dl vann
500 g bringebær
3 dl Dansukker Sukker
1 ss saft fra sitron

Vaniljeis
1 egg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 teskje vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløte

Instruktioner

Start med bringebærsaften. Kok opp vann og tilsett bringebærene. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Mos bærene mot sidene av kjelen. Sil og hell over i en ren kjele. Tilsett sukker og sitron. Kok i noen minutter til sukkeret smelter.

Hell over i en varm, godt rengjort flaske og sett i kjøleskapet.

Lag iskremen. Visp eggeplomme, sirup og vaniljesukker i en bolle og eggehviten i en annen bolle til et fast skum.

Pisk fløten til krem i en tredje bolle og vend den inn i røren sammen med eggeplommen og sukkeret. Tilsett eggehviteskummet til slutt og bland forsiktig. 

Fordel iskremdeigen i 10-12 små engangsbeholdere av plast eller silikonformer. Antallet avhenger av hvor store beholderne er. Stapp en ispinne ned i midten av hver beholder. Sett dem i fryseren i 1 time.

Bland saften i henhold til oppskriften; 1 dl konsentrat og 1 dl vann, og hell litt saft i bunnen av 10-12 store engangsplastbeholdere eller silikonformer. Bland så mye saft som trengs. Sett i fryseren i 15 minutter. 

Ta iskremen ut av fryseren og dytt den ut av beholderne, og skjær plastbeholderne til om nødvendig. Stikk ispinnen inn i midten av beholderen med juice i. Sett iskremen i fryseren i ca. 20 minutter, slik at den stivner i saften. 

Ta ut beholderne/formene og hell på bringebærsaften slik at den dekker iskremen. Sett iskremen i fryseren i minst 2 timer. Ta bringebærskivene ut av fryseren og fjern beholderne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Øyetrøfler

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.