Ingredienser
Bringebærsaft
3 dl vann
500 g bringebær
3 dl Dansukker Sukker
1 ss saft fra sitron
Vaniljeis
1 egg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 teskje vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløte
Instruktioner
Start med bringebærsaften. Kok opp vann og tilsett bringebærene. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Mos bærene mot sidene av kjelen. Sil og hell over i en ren kjele. Tilsett sukker og sitron. Kok i noen minutter til sukkeret smelter.
Hell over i en varm, godt rengjort flaske og sett i kjøleskapet.
Lag iskremen. Visp eggeplomme, sirup og vaniljesukker i en bolle og eggehviten i en annen bolle til et fast skum.
Pisk fløten til krem i en tredje bolle og vend den inn i røren sammen med eggeplommen og sukkeret. Tilsett eggehviteskummet til slutt og bland forsiktig.
Fordel iskremdeigen i 10-12 små engangsbeholdere av plast eller silikonformer. Antallet avhenger av hvor store beholderne er. Stapp en ispinne ned i midten av hver beholder. Sett dem i fryseren i 1 time.
Bland saften i henhold til oppskriften; 1 dl konsentrat og 1 dl vann, og hell litt saft i bunnen av 10-12 store engangsplastbeholdere eller silikonformer. Bland så mye saft som trengs. Sett i fryseren i 15 minutter.
Ta iskremen ut av fryseren og dytt den ut av beholderne, og skjær plastbeholderne til om nødvendig. Stikk ispinnen inn i midten av beholderen med juice i. Sett iskremen i fryseren i ca. 20 minutter, slik at den stivner i saften.
Ta ut beholderne/formene og hell på bringebærsaften slik at den dekker iskremen. Sett iskremen i fryseren i minst 2 timer. Ta bringebærskivene ut av fryseren og fjern beholderne.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.