Bringebær- og lakrisfløteboller

Uimotståelig gode fløteboller med seig bunn, lakrisskum og innbakte bringebær. En kombinasjon som får smaksløkene til å danse. Dypp i sjokolade og nyt!

ca 20–25 stykker

ca. 2 timer + 1 time i kjøleskapet

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Bringebærpuré
150 g bringebær
75 g Dansukker Syltesukker

Bunn
50 g Dansukker Brun Farin 
150 g mandelmasse 
10 g eggehvite 
1 krm salt 
Dansukker Melis, til kjevling

Fyll
35 g vann
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glykosesirup
100 g eggehvite
1–2 ts lakrispulver

Pynt
400 g hvit sjokolade 
Frysetørkede bringebær

Instruktioner

Start med bringebærpuréen. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Bland bringebærsaft og syltesukker i en kasserolle. La koke i 4 minutter. Avkjøles helt. 

Bland brunt farin, mandelmasse, salt og eggehvite til en jevn masse. La hvile i kjøleskapet i 15–20 minutter.

Sett ovnen på 180 °C, over- og undervarme. Strø melis på et bakepapir og kjevle ut kakemassen til den er ca. 0,5 cm tykk, stans ut sirkler på ca. 4 cm. Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 7 minutter. Avkjøles på brettet.

Bland vann, sukker og glykosesirup i en tykkbunnet gryte, og kok opp til 118 °C.

I mellomtiden visper du eggehvitene luftig med 1 ss sukker. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm mens du fortsetter å vispe. Tilsett lakrispulver og fortsett å vispe røren skinnende og luftig på middels hastighet i ytterligere 6–8 minutter. 

Fyll en sprøytepose med rund spiss med marengsrøre og en sprøytepose med en liten rund og smal spiss med bringebærpuré. Fordel marengsrøren på bunnen i høye topper. Sprøyt bringebærpuréen forsiktig inn i midten av fløtebollene. La dem tørke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 

Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad. Fjern bollen fra vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av sjokoladen under omrøring.  Dypp toppene i sjokoladen og dryss over frysetørkede bringebær. La stivne i kjøleskap. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sommerkake

Sommerkaker

Deilige kaker for sommerfeiringer, her finner du inspirerende kaker for vår- og sommerfester!

Rabarbrakake

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Hylleblomst Collins og Rabarbra Sour

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Grillmarinader

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.