Bringebær- og lakrisfløteboller

Uimotståelig gode fløteboller med seig bunn, lakrisskum og innbakte bringebær. En kombinasjon som får smaksløkene til å danse. Dypp i sjokolade og nyt!

ca 20–25 stykker

PT1H

ca. 2 timer + 1 time i kjøleskapet

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærpuré
150 g bringebær
75 g Dansukker Syltesukker

Bunn
50 g Dansukker Brun Farin 
150 g mandelmasse 
10 g eggehvite 
1 krm salt 
Dansukker Melis, til kjevling

Fyll
35 g vann
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glykosesirup
100 g eggehvite
1–2 ts lakrispulver

Pynt
400 g hvit sjokolade 
Frysetørkede bringebær

Instruktioner

Start med bringebærpuréen. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Bland bringebærsaft og syltesukker i en kasserolle. La koke i 4 minutter. Avkjøles helt. 

Bland brunt farin, mandelmasse, salt og eggehvite til en jevn masse. La hvile i kjøleskapet i 15–20 minutter.

Sett ovnen på 180 °C, over- og undervarme. Strø melis på et bakepapir og kjevle ut kakemassen til den er ca. 0,5 cm tykk, stans ut sirkler på ca. 4 cm. Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 7 minutter. Avkjøles på brettet.

Bland vann, sukker og glykosesirup i en tykkbunnet gryte, og kok opp til 118 °C.

I mellomtiden visper du eggehvitene luftig med 1 ss sukker. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm mens du fortsetter å vispe. Tilsett lakrispulver og fortsett å vispe røren skinnende og luftig på middels hastighet i ytterligere 6–8 minutter. 

Fyll en sprøytepose med rund spiss med marengsrøre og en sprøytepose med en liten rund og smal spiss med bringebærpuré. Fordel marengsrøren på bunnen i høye topper. Sprøyt bringebærpuréen forsiktig inn i midten av fløtebollene. La dem tørke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 

Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad. Fjern bollen fra vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av sjokoladen under omrøring.  Dypp toppene i sjokoladen og dryss over frysetørkede bringebær. La stivne i kjøleskap. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.