Bringebær- og lakrisfløteboller

Uimotståelig gode fløteboller med seig bunn, lakrisskum og innbakte bringebær. En kombinasjon som får smaksløkene til å danse. Dypp i sjokolade og nyt!

ca 20–25 stykker

ca. 2 timer + 1 time i kjøleskapet

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Bringebærpuré
150 g bringebær
75 g Dansukker Syltesukker

Bunn
50 g Dansukker Brun Farin 
150 g mandelmasse 
10 g eggehvite 
1 krm salt 
Dansukker Melis, til kjevling

Fyll
35 g vann
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glykosesirup
100 g eggehvite
1–2 ts lakrispulver

Pynt
400 g hvit sjokolade 
Frysetørkede bringebær

Instruktioner

Start med bringebærpuréen. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Bland bringebærsaft og syltesukker i en kasserolle. La koke i 4 minutter. Avkjøles helt. 

Bland brunt farin, mandelmasse, salt og eggehvite til en jevn masse. La hvile i kjøleskapet i 15–20 minutter.

Sett ovnen på 180 °C, over- og undervarme. Strø melis på et bakepapir og kjevle ut kakemassen til den er ca. 0,5 cm tykk, stans ut sirkler på ca. 4 cm. Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 7 minutter. Avkjøles på brettet.

Bland vann, sukker og glykosesirup i en tykkbunnet gryte, og kok opp til 118 °C.

I mellomtiden visper du eggehvitene luftig med 1 ss sukker. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm mens du fortsetter å vispe. Tilsett lakrispulver og fortsett å vispe røren skinnende og luftig på middels hastighet i ytterligere 6–8 minutter. 

Fyll en sprøytepose med rund spiss med marengsrøre og en sprøytepose med en liten rund og smal spiss med bringebærpuré. Fordel marengsrøren på bunnen i høye topper. Sprøyt bringebærpuréen forsiktig inn i midten av fløtebollene. La dem tørke i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 

Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad. Fjern bollen fra vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av sjokoladen under omrøring.  Dypp toppene i sjokoladen og dryss over frysetørkede bringebær. La stivne i kjøleskap. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.