Ingredienser
Mørdeig
175 g kaldt smør
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1–2 ts vann
Smørkrem
75 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
Bringebærsyltetøy
1 dl frosne bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C.
Kjør smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin til det smuldrer seg. Tilsett sukker, vaniljesukker, eggeplomme og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. La stå i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Lag imens smørkremen og bringebær syltetøyent. Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til en jevn masse. Sett smørkremen til side.
Tin bringebærene, kjør dem i kjøkkenmaskin, og kok dem sammen med syltesukker i en gryte i ca. 2-3 minutter. Syltetøyet skal være fast. Ha geleen på et rent glass, og la avkjøle i kjøleskapet.
Kjevle ut deigen på melet bakebord, ca. 4 mm tykk. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform, og legg dem på et bakepapir. Stikk ut et mindre hjerte eller en rund sirkel i midten på halvparten av hjertene.
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. Følg nøye med på slutten, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl.
Når kakene er helt avkjølt, smører du et tynt lag smørkrem på kakene uten hull. Legg en klatt bringebærgelé midt på hjertet, og legg over en kake med hull i. Oppbevares i en tett boks.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.