Bringebærhjerter

25-30 stk.

1 1/2 time

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Mørdeig
175 g kaldt smør
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1–2 ts vann

Smørkrem
75 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Bringebærsyltetøy
1 dl frosne bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Kjør smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin til det smuldrer seg. Tilsett sukker, vaniljesukker, eggeplomme og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. La stå i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Lag imens smørkremen og bringebær syltetøyent. Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til en jevn masse. Sett smørkremen til side.

Tin bringebærene, kjør dem i kjøkkenmaskin, og kok dem sammen med syltesukker i en gryte i ca. 2-3 minutter. Syltetøyet skal være fast. Ha geleen på et rent glass, og la avkjøle i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen på melet bakebord, ca. 4 mm tykk. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform, og legg dem på et bakepapir. Stikk ut et mindre hjerte eller en rund sirkel i midten på halvparten av hjertene.

Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. Følg nøye med på slutten, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl.

Når kakene er helt avkjølt, smører du et tynt lag smørkrem på kakene uten hull. Legg en klatt bringebærgelé midt på hjertet, og legg over en kake med hull i. Oppbevares i en tett boks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.