Bringebærhjerter

25-30 stk. 1 1/2 time
Bringebærhjerter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Mørdeig

    • 175 g kaldt smør
    • 5 dl hvetemel
    • 1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 eggeplomme
    • 1–2 ts vann

    Smørkrem

    • 75 g smør, romtemperert
    • 3 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker

    Bringebærsyltetøy

    • 1 dl frosne bringebær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Sett ovnen på 175 °C.

    Kjør smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin til det smuldrer seg. Tilsett sukker, vaniljesukker, eggeplomme og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. La stå i kjøleskap i ca. 30 minutter.

    Lag imens smørkremen og bringebær syltetøyent. Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til en jevn masse. Sett smørkremen til side.

    Tin bringebærene, kjør dem i kjøkkenmaskin, og kok dem sammen med syltesukker i en gryte i ca. 2-3 minutter. Syltetøyet skal være fast. Ha geleen på et rent glass, og la avkjøle i kjøleskapet.

    Kjevle ut deigen på melet bakebord, ca. 4 mm tykk. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform, og legg dem på et bakepapir. Stikk ut et mindre hjerte eller en rund sirkel i midten på halvparten av hjertene.

    Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. Følg nøye med på slutten, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl.

    Når kakene er helt avkjølt, smører du et tynt lag smørkrem på kakene uten hull. Legg en klatt bringebærgelé midt på hjertet, og legg over en kake med hull i. Oppbevares i en tett boks.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker