Bringebærmazarin

En sommerlig mazarin med bringebærsyltetøy i fyllet, toppet med rosa glasur. Stek, server og nyt!

ca. 20 stk.

PT1H

2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdeig
150 g smør, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 dl hvetemel
1 eggeplomme

Mandelfyll
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Melis
110 g smør, romtemperatur
3 egg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Melis
ca. 2-3 ss vann
noen dråper saft fra  bringebærsyltetøyet

Instruktioner

Begynn med bringebærsyltetøyet. Skyll og rens bringebærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Gjør klar mørdeigen. Bland raskt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Varm opp ovnen til 175 °C og lag fyllet. Bland mandelmel, sukker og smør. Tilsett ett egg om gangen og bland til en jevn masse. Riv de bitre mandlene inn i massen.

Del mørdeigen i 20 biter på ca. 20 g. Trykk bitene ut i folie- eller tinnformer og dekk bunnen med ca. 1 ts syltetøy og ca. 1 ss fyll. Sett formene på et stekebrett.

Stek i midten av ovnen i 17-20 min. La avkjøles. Snu mazarinene opp ned på et stekebrett og legg brettet over dem. Dette gjør dem glatte.

Forbered glasuren. Bland sammen melis, vann og litt saft fra bringebærsyltetøyet. Fordel glasuren over makronene når de er helt kalde.

Tips!
Lag ditt eget mandelmel. Skåld og skrell mandlene. Hakk dem fint eller mal i en nøttekvern.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?