Bringebærpai-sorbet

Finnes det noe bedre enn en sorbet på sommeren? Tislsett smuldrepai til din bringeærsorbet og få en herlig smak av bringebærpai! Kjempegodt!

ca. 6 porsjoner

1 time + 5 timer i fryser

Karakter (7 stk)

Ingredienser

Smuldrepai
50 g smør, romtemperert
2 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvetemel
1 dl havregryn
Flaksalt

Bringebærsorbet
400 g bringebær (ca. 2 dl puré)
½ dl Dansukker Lys Sirup
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Bland sammen alle ingrediensene til smuldrepaien, og smuldre deigen utover på et brett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Lag sorbeten. Skyll bringebærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

Visp sammen eggeplommer og muscovadosukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bringebærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til. Bland inn smulene når isen er nesten frossen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.