Bringebærpai-sorbet - Oppskrifter

Bringebærpai-sorbet

ca. 6 porsjoner 1 time + 5 timer i fryser
Finnes det noe bedre enn en sorbet på sommeren? Tislsett smuldrepai til din bringeærsorbet og få en herlig smak av bringebærpai! Kjempegodt!
Bringebærpai-sorbet
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Smuldrepai

    • 50 g smør, romtemperert
    • 2 ss Dansukker Brun Farin
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup
    • 3/4 dl hvetemel
    • 1 dl havregryn
    • Flaksalt

    Bringebærsorbet

    • 400 g bringebær (ca. 2 dl puré)
    • ½ dl Dansukker Lys Sirup
    • 4 eggeplommer
    • ½ dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 2 dl melk
    • 1 ½ dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Sett ovnen på 150 °C.

    Bland sammen alle ingrediensene til smuldrepaien, og smuldre deigen utover på et brett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Lag sorbeten. Skyll bringebærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

    Visp sammen eggeplommer og muscovadosukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bringebærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

    Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til. Bland inn smulene når isen er nesten frossen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;