Bringebærpai-sorbet

Finnes det noe bedre enn en sorbet på sommeren? Tislsett smuldrepai til din bringeærsorbet og få en herlig smak av bringebærpai! Kjempegodt!

ca. 6 porsjoner

1 time + 5 timer i fryser

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Smuldrepai
50 g smør, romtemperert
2 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvetemel
1 dl havregryn
Flaksalt

Bringebærsorbet
400 g bringebær (ca. 2 dl puré)
½ dl Dansukker Lys Sirup
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Bland sammen alle ingrediensene til smuldrepaien, og smuldre deigen utover på et brett med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Lag sorbeten. Skyll bringebærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

Visp sammen eggeplommer og muscovadosukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bringebærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til. Bland inn smulene når isen er nesten frossen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.