Bringebærruter

ca. 30 stk.

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

6 egg
4 dl Dansukker Demerarasukker
200 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 pose (100 g) Daim-kuler
3 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
250 g (1/2 liter) friske bringebær

Instruktioner

Kle en langpanne, 25 x 35 cm, med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Bland nøttehakk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend dette inn i eggedosisen. Ha røren i langpannen, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på et stykke bakepapir. Dra av papiret som har vært på under stekingen. Strø over Daim-kulene. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Visp fløten og melisen stivt. Sprøyt ut klatter på rutene. Pynt med bringebær. Kaken kan også fryses før den pyntes. Hvis ikke hele kaken skal brukes på én gang, tilpasses mengden krem og bringebær etter antallet biter som serveres.

Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.