Ingredienser
Browniebunn
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør
Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Instruktioner
Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med syltesukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Visp sammen og la avkjøles.
Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Tilsett kremosten og vaniljesukkeret, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte.
Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene, sukkeret og sirupen i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene over i en ny skål som er ren og avkjølt. Visp marengsen i minst 10 minutter. Plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!