Browniekake med luftig marengs

1 kake, ca. 8–10 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Browniebunn
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør

Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.

Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.

Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.

Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.

Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med syltesukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.

Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Visp sammen og la avkjøles.

Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.

Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Tilsett kremosten og vaniljesukkeret, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte.

Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs
Visp eggehvitene, sukkeret og sirupen i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.

Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene over i en ny skål som er ren og avkjølt. Visp marengsen i minst 10 minutter. Plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.

Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.