Browniekake med luftig marengs

1 kake, ca. 8–10 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Browniebunn
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør

Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.

Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.

Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.

Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.

Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med syltesukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.

Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Visp sammen og la avkjøles.

Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.

Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Tilsett kremosten og vaniljesukkeret, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte.

Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs
Visp eggehvitene, sukkeret og sirupen i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.

Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene over i en ny skål som er ren og avkjølt. Visp marengsen i minst 10 minutter. Plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.

Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.