Browniepizza - Oppskrifter

Browniepizza

10 porsjoner 1,5 time
Herlig seig browniepizza med lekker sjokoladesmak toppet med bærmousse og ferske bær. Denne pizzaen går like fint å steke i ovn som på grill.
Browniepizza
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bærmousse

    • 200 g valgfrie ferske eller fryste bær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 2 dl kremfløte

    Browniebunn

    • 100 g mørk sjokolade
    • 75 g smør
    • 1 egg
    • 2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 1/2 dl hvetemel
    • 1/2 ts bakepulver
    • 1 klype salt

    Dekorasjon

    • Friske bær

    Begynn med bærmoussen. Kok opp bær og syltesukker i ca. 3 minutter. La stå i kjøleskap i en time til den er helt kald.

    Visp kremfløten og bland den inn litt etter litt i den kalde bærgeleen. Visp deretter moussen for hånd slik at den får en litt fyldigere konsistens. La stå i kjøleskapet mens du lager brownien.

    Sett ovnen på 175 °C varmluft.

    Kle et bakebrett med bakepapir og sett til sides. Smelt sjokolade og smør på lav varme i en kasserolle og la stå.

    Visp egg og muscovadosukker luftig. Rør inn sjokoladeblandingen og bland godt. Vend inn de tørre ingrediensene og rør til en jevn røre.

    Smør røren i en stor sirkel på platen. Du velger selv hvor stor du vil lage den. Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter. Jo tykkere brownien er, desto lengre bør den stekes. Avkjøl.

    Fordel moussen over pizzaen og pynt med ferske bær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;