Ingredienser
50 g gjær for søte deiger
12 dl lunkent vann
3 dl Dansukker Brun Farin
1 ss salt
1 1/2 dl bokhveteflak eller hvetekli
9 dl siktet rugmel
ca. 16 dl hvetemel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en stor bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett brunt sukker, salt og bokhveteflak eller hvetekli. Arbeid inn rugmelet og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 20 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i fire like store emner som formes til lengder. Legg lengdene i langpanne med bakepapir. Skjær remser av et annet bakepapir, og legg dem mellom brødene, så de ikke fester seg til hverandre. La deigen heve i 10–30 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.