Budapestrull med bringebærsyltetøy og fersken

Budapestrull med herlig nøttemarengs og kremfyll er en av de store klassikerne. I denne oppskriften har budapestrullen smak av sjokolade og er fylt med bringebærsyltetøy og fersken. Pynt gjerne med friske bringebær.

8 personer

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrull
5 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
150 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
1 ss kakao

Pynt
3 dl kremfløte
2 ferskener
50 g mørk sjokolade
Ferske bringebær

Instruktioner

Lag bringebærsyltetøyet, helst dagen før. Skyll bringebærene, og kok dem i en gryte sammen med syltesukker i 3–4 minutter. Skum av, og hell det på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter finkornet sukker, litt om gangen, under pisking.

Hakk hasselnøttene i en blender, og bland dem sammen med hvetemel og kakao i en skål. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.

Sprøyt ut tette remser på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bakepapir med bunnen opp, og avkjøl. Fjern bakepapiret forsiktig fra rullen, og fordel bringebærsyltetøyet jevnt på bunnen.

Pisk kremfløten lett, og fordel den på syltetøyet. Skyll ferskenene og fjern stenene, og skjær ferskenene i mindre biter. Fordel ferskenbitene på den lettpiskede kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

Smelt sjokoladen over vannbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med ferske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.