Budapestrull med bringebærsyltetøy og fersken

Budapestrull med herlig nøttemarengs og kremfyll er en av de store klassikerne. I denne oppskriften har budapestrullen smak av sjokolade og er fylt med bringebærsyltetøy og fersken. Pynt gjerne med friske bringebær.

8 personer

PT55M

1 time

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrull
5 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
150 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
1 ss kakao

Pynt
3 dl kremfløte
2 ferskener
50 g mørk sjokolade
Ferske bringebær

Instruktioner

Lag bringebærsyltetøyet, helst dagen før. Skyll bringebærene, og kok dem i en gryte sammen med syltesukker i 3–4 minutter. Skum av, og hell det på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter finkornet sukker, litt om gangen, under pisking.

Hakk hasselnøttene i en blender, og bland dem sammen med hvetemel og kakao i en skål. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.

Sprøyt ut tette remser på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bakepapir med bunnen opp, og avkjøl. Fjern bakepapiret forsiktig fra rullen, og fordel bringebærsyltetøyet jevnt på bunnen.

Pisk kremfløten lett, og fordel den på syltetøyet. Skyll ferskenene og fjern stenene, og skjær ferskenene i mindre biter. Fordel ferskenbitene på den lettpiskede kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

Smelt sjokoladen over vannbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med ferske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!