Budapestrull med bringebærsyltetøy og fersken

8 personer 1 time
Budapestrull med herlig nøttemarengs og kremfyll er en av de store klassikerne. I denne oppskriften har budapestrullen smak av sjokolade og er fylt med bringebærsyltetøy og fersken. Pynt gjerne med friske bringebær.
Budapestrull med bringebærsyltetøy og fersken
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bringebærsyltetøy

    • 200 g bringebær
    • 100 g Dansukker Syltesukker

    Budapestrull

    • 5 eggehviter
    • 3 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 150 g hasselnøtter
    • 1 dl hvetemel
    • 1 ss kakao

    Pynt

    • 3 dl kremfløte
    • 2 ferskener
    • 50 g mørk sjokolade
    • Ferske bringebær

    Lag bringebærsyltetøyet, helst dagen før. Skyll bringebærene, og kok dem i en gryte sammen med syltesukker i 3–4 minutter. Skum av, og hell det på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

    Forvarm ovnen til 175°C.

    Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter finkornet sukker, litt om gangen, under pisking.

    Hakk hasselnøttene i en blender, og bland dem sammen med hvetemel og kakao i en skål. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.

    Sprøyt ut tette remser på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 20 minutter.

    Vend budapestrullen over på et stykke bakepapir med bunnen opp, og avkjøl. Fjern bakepapiret forsiktig fra rullen, og fordel bringebærsyltetøyet jevnt på bunnen.

    Pisk kremfløten lett, og fordel den på syltetøyet. Skyll ferskenene og fjern stenene, og skjær ferskenene i mindre biter. Fordel ferskenbitene på den lettpiskede kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

    Smelt sjokoladen over vannbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med ferske bringebær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker