Budapestrull med bringebærsyltetøy og fersken

Budapestrull med herlig nøttemarengs og kremfyll er en av de store klassikerne. I denne oppskriften har budapestrullen smak av sjokolade og er fylt med bringebærsyltetøy og fersken. Pynt gjerne med friske bringebær.

8 personer

PT55M

1 time

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrull
5 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
150 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
1 ss kakao

Pynt
3 dl kremfløte
2 ferskener
50 g mørk sjokolade
Ferske bringebær

Instruktioner

Lag bringebærsyltetøyet, helst dagen før. Skyll bringebærene, og kok dem i en gryte sammen med syltesukker i 3–4 minutter. Skum av, og hell det på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter finkornet sukker, litt om gangen, under pisking.

Hakk hasselnøttene i en blender, og bland dem sammen med hvetemel og kakao i en skål. Vend blandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.

Sprøyt ut tette remser på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bakepapir med bunnen opp, og avkjøl. Fjern bakepapiret forsiktig fra rullen, og fordel bringebærsyltetøyet jevnt på bunnen.

Pisk kremfløten lett, og fordel den på syltetøyet. Skyll ferskenene og fjern stenene, og skjær ferskenene i mindre biter. Fordel ferskenbitene på den lettpiskede kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

Smelt sjokoladen over vannbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med ferske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Vintersaga

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Ofte krever det heller ikke så mange forberedelser å skape en koselig stemning. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.