Charlotte-kake med påskevri

ca. 12 porsjoner

Karakter (0 st)

Ingredienser

3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Fyll til rullekaken
2 dl kremfløte
1 dl aprikosmarmelade

Fyll
1 boks ferskener (800 g)
6 dl kremfløte
6 gelatinark

Instruktioner

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Legg et bakepapir i en langpanne, og pensle det med olje. Hell på røren, og stek midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på kaken, og hvelv den over på et papir.

Visp fløten stiv, og bland i marmeladen. Bre fyllet over kaken. Rull sammen. Skjær i tynne skiver, og kle bunn og kanter i en springform, ca. 26 cm i diameter. Skyll ferskener i kaldt vann, og la renne av. Kutt dem i biter, og legg i formen. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Bland fløte og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett gelatinarkene. Avkjøl blandingen litt før den helles over i formen. Settes i kjøleskap for å stivne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.