Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smaksrik chèvre, kremet ricotta, søte pærer og fiken. Topp chèvrepizzaen din med hasselnøtter og lys karamellsirup.

2 pizzaer

ca. 1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Bunn
25 g gjær
1 1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olivenolje
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/4 ts salt
3–4 dl hvetemel

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2–3 pærer
4 ferske fiken
1 dl hasselnøtter
sprinkle over Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.

Begynn med pizzabunnen. Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt. Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

Gjør klar toppingen. Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup. Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.

Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord. Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene. Sprinkle sirup over pizzaene.

Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.

Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.