Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smaksrik chèvre, kremet ricotta, søte pærer og fiken. Topp chèvrepizzaen din med hasselnøtter og lys karamellsirup.

2 pizzaer

ca. 1 time

Karakter (14 stk)

Ingredienser

Bunn
25 g gjær
1 1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olivenolje
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/4 ts salt
3–4 dl hvetemel

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2–3 pærer
4 ferske fiken
1 dl hasselnøtter
sprinkle over Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.

Begynn med pizzabunnen. Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt. Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

Gjør klar toppingen. Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup. Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.

Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord. Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene. Sprinkle sirup over pizzaene.

Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.

Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.