Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smaksrik chèvre, kremet ricotta, søte pærer og fiken. Topp chèvrepizzaen din med hasselnøtter og lys karamellsirup.

2 pizzaer

ca. 1 time

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Bunn
25 g gjær
1 1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olivenolje
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/4 ts salt
3–4 dl hvetemel

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2–3 pærer
4 ferske fiken
1 dl hasselnøtter
sprinkle over Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.

Begynn med pizzabunnen. Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt. Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

Gjør klar toppingen. Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup. Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.

Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord. Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene. Sprinkle sirup over pizzaene.

Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.

Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.