Chèvrepizza - Oppskrifter

Chèvrepizza

2 pizzaer ca. 1 time
Chèvrepizza, en pizza bianco med smaksrik chèvre, kremet ricotta, søte pærer og fiken. Topp chèvrepizzaen din med hasselnøtter og lys karamellsirup.
Chèvrepizza
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 25 g gjær
    • 1 1/2 dl lunkent vann
    • 1/4 dl olivenolje
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 1/4 ts salt
    • 3–4 dl hvetemel

    Topping

    • 400 g chèvre
    • 400 g ricotta
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 2–3 pærer
    • 4 ferske fiken
    • 1 dl hasselnøtter
    • sprinkle over Dansukker Lys Sirup

    Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.

    Begynn med pizzabunnen. Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt. Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

    Gjør klar toppingen. Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup. Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.

    Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord. Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene. Sprinkle sirup over pizzaene.

    Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.

    Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;