Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smaksrik chèvre, kremet ricotta, søte pærer og fiken. Topp chèvrepizzaen din med hasselnøtter og lys karamellsirup.

2 pizzaer

PT55M

ca. 1 time

Karakter (41 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
25 g gjær
1 1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olivenolje
2 ss Dansukker Lys Sirup
1/4 ts salt
3–4 dl hvetemel

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2–3 pærer
4 ferske fiken
1 dl hasselnøtter
sprinkle over Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Still ovnen på 200 °C og legg en plate opp-ned i ovnen som pizzaen senere skal stekes på.

Begynn med pizzabunnen. Smuldre gjæren i en bolle og bland ut med vann, olje, sirup og salt. Rør inn nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

Gjør klar toppingen. Skjær chèvre-osten i biter og bland den med ricotta og sirup. Skjær pærene i skiver og del fikenene i fire.

Del deigen i to deler som du kjevler ut til to bunner på et melet bakebord. Fordel osteblandingen på pizzaene og legg på de skivede pærene, fikenene og hasselnøttene. Sprinkle sirup over pizzaene.

Stek én pizza om gangen på den varme platen i ca. 10–15 minutter.

Tips: For å grilla pizzaene må du ha en pizzastein. Varm opp pizzasteinen sammen med grillen og legg én pizza om gangen på den varme steinen. Grill chèvrepizzaen i ca. 15 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!