Chorizo- og tomatmarmelade

Chorizo- og tomatmarmelade er en krydret marmelade som er like god til hamburger og grillet kylling som til ostefat. En morsom variant for deg som liker å prøve ut nye smaker!

1 glass

30 minutter

Karakter (1 stk)

Ingredienser

80 g chorizo
1 liten rødløk
1/4 hakket chili
olje
250 g cocktailtomater
Saften av1/2 sitron
2 ss tomatpuré
1 ss Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl vann
250 g Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Skjær chorizoen i små biter. Stek dem gyllenbrune. Sett nøttene til side.

Skrell og hakk rødløken, finhakk chilien og fjern frøene. Fres olje i en kasserolle.

Skjær tomatene i mindre biter og ha dem i kasserollen. Tilsett sitron, tomatpuré, sirup og vann. Fres i ca. 3 minutter.

Tilsett syltesukker og chorizo, og kok i ca. 5 minutter. Rør av og til.

Ta gryten bort fra varmen. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.