Cookiesandwich

Hvorfor velge mellom kake og is når du kan få begge deler i en herlig cookiesandwich? Når du vil slappe av og kose deg i solen, er en cookiesandwich midt i blinken.

ca. 1 liter

1 1/2 time + 5 timer

Karakter (5 stk)

Ingredienser

Vaniljeis
8 eggeplommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
230 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
5 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts natron

Instruktioner

Sett ovnen på 190 °C.

Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.

Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.

Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.

Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.