Vaniljeis
Cookies
Sett ovnen på 190 °C.
Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.
Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.
Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.
Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.
Oppskriften er utarbeidet av