Ingredienser
Vaniljeis
8 eggeplommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup
Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
230 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
5 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts natron
Instruktioner
Sett ovnen på 190 °C.
Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.
Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.
Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.
Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.