Cookiesandwich

Hvorfor velge mellom kake og is når du kan få begge deler i en herlig cookiesandwich? Når du vil slappe av og kose deg i solen, er en cookiesandwich midt i blinken.

ca. 1 liter

PT1H

1 1/2 time + 5 timer

Karakter (12 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Vaniljeis
8 eggeplommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
230 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
5 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts natron

Instruktioner

Sett ovnen på 190 °C.

Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.

Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.

Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.

Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.