Crème brûlée

6 små former

Karakter (11 stk)

Ingredienser

6 eggeplommer
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 dl kremfløte
1 dl melk
1 vaniljestang
Dansukker Demerarasukker (til å brenne på toppen)

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C.
Visp sammen eggeplommer og sukker.
Ha fløten og melken i en liten gryte. Del vaniljestangen og skrap frøene ned i fløtemelken. Kok opp.
Hell den varme fløtemelken over egg- og sukkerblandingen under omrøring.
Fordel røren i små porsjonsformen, og sett dem i en ildfast form i nedre del av ovnen. Hell varmt vann i formen til det dekker nesten halve porsjonsformen.
Stek i 40–50 minutter til røren har stivnet. Når du rister på formen, skal det ikke være for mye bevegelse i midten.
Avkjøl brûléene i kjøleskap (gjerne over natten).
Før servering: Strø over et tynt lag med Demerarasukker, og brenn sukkeret med en gassbrenner eller i ovnen under grillen på 250 °C i noen minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?