Danske epleskiver

Vakre munker som smaker aller best nystekte!

Ca. 30 stk.

Karakter (69 st)

Ingredienser

100 g smør
5 dl hvetemel
4 ss Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
5 ts bakepulver
3 dl melk
3 eggeplommer
Revet skall av 1/2 ubehandlet sitron
3 eggehviter
Smeltet smør til å pensle munkepannen med, melis til å pudre over og et godt syltetøy til å dyppe dem i.

Instruktioner

Smelt smøret, og avkjøl det litt.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn melk, eggeplommer, smeltet smør og revet sitronskall.
Visp eggehvitene til et fast skum, og vend dem forsiktig ned i røren.
Varm en munkepanne, og pensle den med litt smeltet smør.
Ha i en klatt røre slik at det nesten fyller fordypningene i pannen. Snu dem halvt rundt, og stek videre til de er ferdigstekte. Tips: Bruk et grillspyd eller en gaffel.
Legg de ferdige epleskivene på en tallerken med melis.
Sikt over rikelig med melis når alle er ferdigstekte, dypp dem i et godt syltetøy – og nyt!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.