Danske epleskiver

Ca. 30 stk.
Vakre munker som smaker aller best nystekte!
Danske epleskiver
Stemmer: (42stemmer)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 5 dl hvetemel
  • 4 ss Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 ts bakepulver
  • 3 dl melk
  • 3 eggeplommer
  • Revet skall av 1/2 ubehandlet sitron
  • 3 eggehviter
  • Smeltet smør til å pensle munkepannen med, melis til å pudre over og et godt syltetøy til å dyppe dem i.

Smelt smøret, og avkjøl det litt.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn melk, eggeplommer, smeltet smør og revet sitronskall.
Visp eggehvitene til et fast skum, og vend dem forsiktig ned i røren.
Varm en munkepanne, og pensle den med litt smeltet smør.
Ha i en klatt røre slik at det nesten fyller fordypningene i pannen. Snu dem halvt rundt, og stek videre til de er ferdigstekte. Tips: Bruk et grillspyd eller en gaffel.
Legg de ferdige epleskivene på en tallerken med melis.
Sikt over rikelig med melis når alle er ferdigstekte, dypp dem i et godt syltetøy – og nyt!

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker