Delfiakake

Delfiakake er en ordentlig klassiker som fremdeles er populær. I tillegg til sjokolade inneholder vår variant av delfiakaken også mandler, og denne konfektkaken er perfekt når du får besøk av dine nære og kjære.

9 små former eller 1 stor form

1 time

Karakter (0 st)

Ingredienser

Brente mandler
250 g mandler, uskoldede
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vann

Sjokoladerøre
200–250 g kokosfett
200 g mørk sjokolade
2 egg
3 dl Dansukker Melis

Instruktioner

Ha mandler, sukker og vann i en gryte, og sett den på høy varme til vannet koker og massen begynner å boble. Rør ofte med en gaffel.

Reduser varmen til vannet er helt fordampet og sukkeret har krystallisert seg igjen. Sukkeret skal smelte, men bare delvis, slik at det legger seg i klumper rundt nøttene.

Hell mandlene ut på matpapir, og skill dem med en gaffel. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Smelt kokosfett i en gryte og bland i den hakkede sjokoladen, rør til en jevn røre. Visp egg og melis luftig og hell i sjokoladerøren.

Smør et lag sjokoladerøre i bunnen av en silikonform med små rektangler eller i en brødform. Ha deretter på et lag hakkede mandler og sjokoladerøre.

Strø hakkede brente mandler på toppen av delfiakakene. Dekk formen med plastfolie og la stå i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.