Delfiakake

Delfiakake er en ordentlig klassiker som fremdeles er populær. I tillegg til sjokolade inneholder vår variant av delfiakaken også mandler, og denne konfektkaken er perfekt når du får besøk av dine nære og kjære.

9 små former eller 1 stor form

1 time

Karakter (12 stk)

Ingredienser

Brente mandler
250 g mandler, uskoldede
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vann

Sjokoladerøre
200–250 g kokosfett
200 g mørk sjokolade
2 egg
3 dl Dansukker Melis

Instruktioner

Ha mandler, sukker og vann i en gryte, og sett den på høy varme til vannet koker og massen begynner å boble. Rør ofte med en gaffel.

Reduser varmen til vannet er helt fordampet og sukkeret har krystallisert seg igjen. Sukkeret skal smelte, men bare delvis, slik at det legger seg i klumper rundt nøttene.

Hell mandlene ut på matpapir, og skill dem med en gaffel. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Smelt kokosfett i en gryte og bland i den hakkede sjokoladen, rør til en jevn røre. Visp egg og melis luftig og hell i sjokoladerøren.

Smør et lag sjokoladerøre i bunnen av en silikonform med små rektangler eller i en brødform. Ha deretter på et lag hakkede mandler og sjokoladerøre.

Strø hakkede brente mandler på toppen av delfiakakene. Dekk formen med plastfolie og la stå i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!