Delfiakake

Delfiakake er en ordentlig klassiker som fremdeles er populær. I tillegg til sjokolade inneholder vår variant av delfiakaken også mandler, og denne konfektkaken er perfekt når du får besøk av dine nære og kjære.

9 små former eller 1 stor form

PT55M

1 time

Karakter (21 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Brente mandler
250 g mandler, uskoldede
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vann

Sjokoladerøre
200–250 g kokosfett
200 g mørk sjokolade
2 egg
3 dl Dansukker Melis

Instruktioner

Ha mandler, sukker og vann i en gryte, og sett den på høy varme til vannet koker og massen begynner å boble. Rør ofte med en gaffel.

Reduser varmen til vannet er helt fordampet og sukkeret har krystallisert seg igjen. Sukkeret skal smelte, men bare delvis, slik at det legger seg i klumper rundt nøttene.

Hell mandlene ut på matpapir, og skill dem med en gaffel. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Smelt kokosfett i en gryte og bland i den hakkede sjokoladen, rør til en jevn røre. Visp egg og melis luftig og hell i sjokoladerøren.

Smør et lag sjokoladerøre i bunnen av en silikonform med små rektangler eller i en brødform. Ha deretter på et lag hakkede mandler og sjokoladerøre.

Strø hakkede brente mandler på toppen av delfiakakene. Dekk formen med plastfolie og la stå i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!