Delfiakake

9 små former eller 1 stor form 1 time
Delfiakake er en ordentlig klassiker som fremdeles er populær. I tillegg til sjokolade inneholder vår variant av delfiakaken også mandler, og denne konfektkaken er perfekt når du får besøk av dine nære og kjære.
Delfiakake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Brente mandler

    • 250 g mandler, uskoldede
    • 2 3/4 dl Dansukker Sukker
    • 3/4 dl vann

    Sjokoladerøre

    • 200–250 g kokosfett
    • 200 g mørk sjokolade
    • 2 egg
    • 3 dl Dansukker Melis

    Ha mandler, sukker og vann i en gryte, og sett den på høy varme til vannet koker og massen begynner å boble. Rør ofte med en gaffel.

    Reduser varmen til vannet er helt fordampet og sukkeret har krystallisert seg igjen. Sukkeret skal smelte, men bare delvis, slik at det legger seg i klumper rundt nøttene.

    Hell mandlene ut på matpapir, og skill dem med en gaffel. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

    Smelt kokosfett i en gryte og bland i den hakkede sjokoladen, rør til en jevn røre. Visp egg og melis luftig og hell i sjokoladerøren.

    Smør et lag sjokoladerøre i bunnen av en silikonform med små rektangler eller i en brødform. Ha deretter på et lag hakkede mandler og sjokoladerøre.

    Strø hakkede brente mandler på toppen av delfiakakene. Dekk formen med plastfolie og la stå i kjøleskap.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker