Eggreder

12 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær
50 g flytende margarin
3 dl melk
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
2 dl rugmel
ca. 7 dl hvetemel
egg til pensling
2 ss sesamfrø

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken opp til ca. 30° og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett demerarasukker, salt, margarin og rugmel. Arbeid deretter inn hvetemelet, litt om gangen, til deigen slipper kanten på bollen. La deigen heve under klede i 30 minutter.

Ta deigen over på melet bakebord og arbeid den smidig. Del den i 12 like store deler som rulles til boller. Lag en fordypning i midten av hver bolle. Klipp en flettekrans rundt fordypningen. La bollene heve i ytterligere 30 minutter. Sett ovnen på 225°.

Pensle bollekransene med vispet egg. Strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Serveres som kuvertbrød til påskesilden.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.