Ingredienser
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Fyll
2 syrlige epler
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl vann
Garnering
1 ss Dansukker Melis
1 ts kanel
Aluminiumsform/paiform
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C.
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem deretter i båter. Kok eplebåtene i sirup og vann til de er jevnt møre.
Rør matfettet og sukkeret mykt. Tilsett egget.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør ned i smørblandingen.
Trykk ut 3/4 av deigen i formen. Legg på eplebåtene. Kjevle ut reset av deigen og skjær ut remser. Legg remsene som et rutemønster over eplene.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl. Bland sammen melis og kanel og sikt dette over kaken. Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lettpisket fløte til.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.