Ingredienser
Rabarbra- og jordbærsyltetøy
150 g rabarbra
50 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
Mazarinbunn
Mandelflak
300 g mandelmasse
150 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 1/2 dl hvetemel
1 dl mandelmel
1 ts bakepulver
Skall fra 1 sitron, gjerne usprøytet
Pynt
Ferske jordbær og bringebær
Ristede mandelflak
Sitronmelisse
Instruktioner
Start med syltetøyet. Skyll og hakk rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha i en kjele sammen med syltesukker og kok i 4–5 minutter. Avkjøl i kjøleskap til det stivner.
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme, og kle bunnen av en springform (ca. 23 cm i diameter) med bakepapir. Smør sidene og strø mandelflak langs kantene.
Riv mandelmassen grovt og visp raskt sammen med smør, sukker og brun farin i en bolle. Tilsett ett egg av gangen under fortsatt visping.
Bland hvetemel, mandelmel og bakepulver i en annen bolle, og vend dette inn i røren til du får en jevn deig. Skyll sitronen og riv skallet ned i røren. Rør godt.
Bre røren jevnt ut i springformen. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Den skal ikke være klissete, men myk når du trykker på toppen.
Avkjøl bunnen i formen, ta den deretter ut og la den avkjøles helt på rist.
Visp kremfløte og skyll bærene. Del jordbærene i to. Bre et lag rabarbra- og jordbærsyltetøy over bunnen, deretter et lag med vispet krem. Pynt med bær, ristede mandelflak og sitronmelisse.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.