Enkel jordbærdessert

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1 liter jordbær
1 ubehandlet lime
1 sitron
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1/4 dl finhakket mynte
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 dl crème fraîche
1 stor kjekssjokolade

Pynt
Mynteblader

Instruktioner

Skyll jordbærene. Fjern hamsene, og kutt dem i biter. Skyll limen grundig, og riv skallet fint. Press saften ut av limen og sitronen. Bland saftene, skallet og mynten med sukkeret i en bolle. Vend inn jordbærene i marinaden, og la stå 1 time i kjøleskap. Visp fløten stiv sammen med vaniljesukkeret. Rør crème fraîchen myk, og bland den med kremen. Hakk kjekssjokoladen i biter. Legg jordbær, kjekssjokolade og krem lagvis i glass.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.