Ingredienser
1 liter epler kuttet i terninger
Saften av en 1/2 sitron
350 g Dansukker Sukker
2 egg
1 dl matolje
1 ts vaniljesukker
200 g mel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1/2 ts salt
2 dl hakkede pekannøtter
Instruktioner
1. Sett ovnen på 175°.
2. Smør en form på 23 x 33 cm.
3. Skrell eplene, og skjær dem i terninger.
4. Bland sukker og sitronsaft med epleterningene.
5. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og nøtter i en bolle.
6. Visp eggene til de er hvite og luftige.
7. Tilsett egg, matolje og vanilje i blandingen av eple og sukker.
8. Hell blandingen over i formen, og stek i ca. 1 time. Kontroller at en pinne er tørr når du stikker den i midten av kaken.
9. La kaken hvile et par timer før den serveres.
Visp sammen 1 dl kremfløte med 250 g mascarpone og en vaniljestang. Smak til ved å vispe inn 3–4 ss eplesider.
Oppskrift Annelie Bengtsson, Köping, Sverige
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.