Eplemarmelade

Karakter (6 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg syrlige epler
4 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Skrell eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær eplene i tynne båter. Tilsett vann og kok dem under lokk i 15 minutter.

Tilsett syltesukkeret og kok i 5 minutter. Rør kraftig slik at eplebitene findeles.

Hell marmeladen over på varme, grundig rengjorte krukker. Lukk dem. Oppbevares kaldt.

Tips: Bland revet pepperrot eller frisk timian i litt av marmeladen og server den som tilbehør til grillet svinekjøtt og lever.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.