Ingredienser
1 kg epler med kjerne
2-3 dl Dansukker Sukker
2/3 dl vann
presset saft av 1 1/2 sitron
Instruktioner
Skrell eplene, skjær dem i skiver og fjern kjernen. Legg dem i en kjele sammen med sukkeret og hell over vann og sitronsaft.
Kok opp på svak varme, skum av og la eplene småkoke i ca. 20 minutter. Rør av og til. Visp eplene for hånd til mos.
Hell opp i varme, godt rengjorte glass og tett godt. Oppbevares på et kjølig sted.
Tips!
Siden denne oppskriften ikke inneholder konserveringsmidler, bør du fryse ned eventuelle rester. Ha eplemosen i små glass slik at du enkelt kan ta ut en liten porsjon om gangen.
Tips!
Sukkermengden i denne oppskriften avhenger av hvor søte eplene du bruker, er.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.