Epleruter med mandelmasse

Ca. 30 biter

Ca. 1,5 time

Karakter (3 stk)

Ingredienser

Kanelepler
3 epler, valgfri type
2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Sukkerbrød
150 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
3 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Fyll
75 g smør
150 g mandelmasse
2 ss melk

Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 ss friskpresset sitron
2 ss vann

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg dem i en bolle sammen med demerarasukker, kanel og vaniljesukker. Rør om slik at eplene dekkes med kanelsukker. Sett nøttene til side.

Lag sukkerbrødet. Del smøret i mindre biter, og visp det sammen med melis i en bolle. Tilsett ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Vend dette ned i smørblandingen. Tilsett melken, og rør om.

Smør en bakeform, ca. 20 x 25 cm, og hell i røren. Fordel epleskivene i sukkerbrødrøren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Lag fyllet. Smelt smøret og riv mandelmassen. Visp sammen, og tilsett melken. Visp til en jevn røre.

Ta eplekaken ut av ovnen, og la den avkjøle i 5 minutter. Lag hull i den varme eplekaken, og dytt inn fyllet. Avkjøles helt.

Visp sammen ingrediensene til glasuren. Hakk mandlene, og rist dem i en tørr stekepanne.

Spre glasuren over den kalde kaken, og strø på ristede mandler.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.