Epleruter med mandelmasse

Ca. 30 biter

Ca. 1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Kanelepler
3 epler, valgfri type
2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Sukkerbrød
150 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
3 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Fyll
75 g smør
150 g mandelmasse
2 ss melk

Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 ss friskpresset sitron
2 ss vann

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg dem i en bolle sammen med demerarasukker, kanel og vaniljesukker. Rør om slik at eplene dekkes med kanelsukker. Sett nøttene til side.

Lag sukkerbrødet. Del smøret i mindre biter, og visp det sammen med melis i en bolle. Tilsett ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Vend dette ned i smørblandingen. Tilsett melken, og rør om.

Smør en bakeform, ca. 20 x 25 cm, og hell i røren. Fordel epleskivene i sukkerbrødrøren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Lag fyllet. Smelt smøret og riv mandelmassen. Visp sammen, og tilsett melken. Visp til en jevn røre.

Ta eplekaken ut av ovnen, og la den avkjøle i 5 minutter. Lag hull i den varme eplekaken, og dytt inn fyllet. Avkjøles helt.

Visp sammen ingrediensene til glasuren. Hakk mandlene, og rist dem i en tørr stekepanne.

Spre glasuren over den kalde kaken, og strø på ristede mandler.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.