Epleruter med mandelmasse

Ca. 30 biter

Ca. 1,5 time

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Kanelepler
3 epler, valgfri type
2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Sukkerbrød
150 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
3 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Fyll
75 g smør
150 g mandelmasse
2 ss melk

Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 ss friskpresset sitron
2 ss vann

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg dem i en bolle sammen med demerarasukker, kanel og vaniljesukker. Rør om slik at eplene dekkes med kanelsukker. Sett nøttene til side.

Lag sukkerbrødet. Del smøret i mindre biter, og visp det sammen med melis i en bolle. Tilsett ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Vend dette ned i smørblandingen. Tilsett melken, og rør om.

Smør en bakeform, ca. 20 x 25 cm, og hell i røren. Fordel epleskivene i sukkerbrødrøren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Lag fyllet. Smelt smøret og riv mandelmassen. Visp sammen, og tilsett melken. Visp til en jevn røre.

Ta eplekaken ut av ovnen, og la den avkjøle i 5 minutter. Lag hull i den varme eplekaken, og dytt inn fyllet. Avkjøles helt.

Visp sammen ingrediensene til glasuren. Hakk mandlene, og rist dem i en tørr stekepanne.

Spre glasuren over den kalde kaken, og strø på ristede mandler.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.